BBQ

Zoete aardappel

van de barbecue> bekijk het recept
mangosalade

Mangosalade

met aspergelinten> bekijk het recept
passiefruitsalade

Groene salade

met passiefruitdressing> bekijk het recept
Kipstoofpot
Hoofdgerecht 4 personen meer dan 60 minuten **

Kipstoofpot

met een saus van kumquats

Door deze kip in de zelfgemaakte saus met kumquats te stoven, zet je simpelweg iets bijzonders op tafel.  Dit is een heel eenvoudig recept dat bijzonder van smaak wordt door het gebruik van verse kumquats in de saus.

Ingredienten:

4 kipfilets
12 verse kumquats
50 ml olijfolie
1 kaneelstokje
1 theelepel saffraan
1 eetlepel geraspte gember
1 glas zoete witte wijn
Sap van 1 sinaasappel
Zout en peper
1 grote ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd

Lees meer over het product:

Kumquats
Gember

Bereiding

  1. Doe de kumquats in een pan met kokend water en laat ze en paar minuten doorkoken. Giet af, laat even afkoelen en snijd alle kumquats doormidden.
  2. Bak de kipfilets in een grote pan met de olijfolie. Voeg de kaneel, saffraan en gember toe en bak tot alle kanten van de kip goudbruin zijn.
  3. Voeg nu de wijn en de sinaasappelsap toe en laat de kip gaar stoven. Als de saus een beetje ingedikt is, voeg je zout en peper toe. Zet het vuur lager en voeg kumquats, de ui en de knoflook toe. Laat het geheel nu nog even doorstoven tot de smaken goed ingetrokken zijn.
  4. Serveer warm met rijst of frites.
Vorige Zoete-aardappeltoast
Volgende Flespompoentaart
Print
7120 Beoordeel dit recept:
Nog geen beoordeling

Uw naam
Uw e-mail
Onderwerp
Geef uw bericht op ...
x

Zoeken

Filter