fruitsalade

Italiaanse Fruitsalade

met vijgen & aardbeien> bekijk het recept
flespompoensoep

Flespompoensoep

met kokosmelk> bekijk het recept
zoeteaardappel

zoete aardappel

uit de oven> bekijk het recept
Kokosijs
Nagerecht 4 personen 50-60 minuten **

Kokosijs

met vers geraspte kokos

Heerlijk romig kokosijs om zelf te maken. Het allerlekkerst met versgeraspte kokos en limoen.  Serveer het op een zomerse dag in een kokosnoot voor een tropische effect. 

Ingredienten:

75 gram geraspte kokos
150 ml melk
70 gram kristalsuiker
200 ml kokosmelk
200 ml slagroom
2 el kokoslikeur (bijv. Malibu)
1 eetlepel rasp van limoen

Lees meer over het product:

Kokosnoot
Limoen

Bereiding

  1. Rasp de kokos (zie hier hoe je een kokosnoot opent) en de limoen (zie hier hoe je limoen raspt).
  2. Doe de melk samen met de geraspte kokos in een steelpannetje en breng dit aan de kook. Zet het vuur uit, doe de deksel op de pan en laat dit een half uur staan.
  3. Meng de kokosmelk, de suiker  en de slagroom in een andere kom met de kokoslikeur en de limoenrasp en roer dit goed door.
  4. Doe het melk/kokosmengsel bij het slagroommengsel en roer goed door.
  5. Zet in een kom in de koelkast tot het goed koud is geworden.
  6. Doe het mengsel in de ijsmachine en laat de machine draaien tot het ijs klaar is. Schep het vervolgens in een kom en zet deze in de vriezer.
  7. Heb je geen ijsmachine?  Laat het mengsel in een lage schaal in de diepvries in 6 uur bevriezen. Roer in het laatste geval het mengsel ieder uur met een vork goed door.
  8. Bewaar de lege kokosnoot om het ijs in te serveren.
Vorige Limoenijs
Volgende Pomelo Mango Sago
Print
6794 Beoordeel dit recept:
Nog geen beoordeling

Uw naam
Uw e-mail
Onderwerp
Geef uw bericht op ...
x

Zoeken

Filter