nl-NLen-USde-DE
Mini-quiches
Bijgerecht 8 personen 10-20 minuten **

Mini-quiches

met verse vijgen

Dit recept van NON-popup is de hit van ieder zomers feestje: mini-quiches met geitenkaas en verse vijgen. Deze quiches zijn zowel warm als koud te eten. Ideaal voor een picknick bijvoorbeeld!

Ingredienten:

8 velletjes hartig taartdeeg
4 eieren
200 ml melk
80g geitenkaas
0,5 el tijm
1 handje walnoten, grof gehakt
4 verse vijgen
honing

Lees meer over het product:

Vijgen

Bereiding

  1. Verwarm je oven alvast voor op 200 graden. Leg de vellen hartig taartdeeg uit op een werkblad zodat ze alvast kunnen ontdooien.
  2. Maak een mengsel van de melk, eieren, geitenkaas, tijm en gehakte walnoten.
  3. Gebruik een muffinvorm om de vormpjes voor je hartige taart te maken. Beleg elk ‘kuiltje’ uit de muffinvorm met een velletje ontdooid hartig taartdeeg.
  4. Giet de vormpjes nu voor de helft vol met het ei-melkmengsel. Snijd nu de vijgen over de lengte doormidden, en leg in elke quiche een halve vijg met de roze binnenkant naar boven.
  5. Bak de quiches voor ongeveer een kwartier in de oven. Ze zijn gaar als het eimengsel droog is.
  6. Vlak voor het serveren kun je de quiches nog besprenkelen met honing.
Vorig recept mini-pavlova's
Volgend recept Gehaktbrood van Mathijs
Print
101 Beoordeel dit recept:
Nog geen beoordeling

Uw naam
Uw e-mail
Onderwerp
Geef uw bericht op ...
x

Zoeken

Filter