fruitsalade

Italiaanse Fruitsalade

met vijgen & aardbeien> bekijk het recept
flespompoensoep

Flespompoensoep

met kokosmelk> bekijk het recept
zoeteaardappel

zoete aardappel

uit de oven> bekijk het recept
Modern stamppotje
Hoofdgerecht 2 personen 20-30 minuten **

Modern stamppotje

van zoete aardappel

Iedereen is bekend met de oude Hollandse stamppot. Mathijs Vrieze giet dit gerecht in een modern jasje en maakt 'm van zoete aardappel. Lekker zacht van smaak en mooi van kleur.

Ingredienten:

500 gram zoete aardappelen
1 eetl. crème fraiche
2 theel. mosterd
250 gram cherrytomaten
1 eetl. gedroogde Italiaanse kruiden
75 gram bacon
2 eetl. pijnboompitten
1 broccoli

Lees meer over het product:

Zoete aardappel

Bereiding

  1. Schil de zoete aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in kokend water totdat ze gaar zijn.
  2. Snijd de cherrytomaatjes doormidden en leg op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi met Italiaanse kruiden. Verdeel ook de bacon over een bakplaat met bakpapier. Zet de bakplaten ongeveer 15 a 20 minuten in een voorverwarmde heteluchtoven van 190 graden.
  3. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan goudbruin en haal uit de pan. Snijd de broccoli in kleine stukjes en bak in de koekenpan met een scheutje olie beetgaar.
  4. Check met een vork of de zoete aardappelen uit elkaar vallen. Giet af en laat even uitdampen. Stamp de zoete aardappelen fijn tot een puree. Breng op smaak met crème fraiche, mosterd, zout en peper en spatel door elkaar.
  5. Roer de zoete aardappelpuree en de gebakken broccoli door elkaar. Garneer met de gepofte cherrytomaatjes, krokante bacon en geroosterde pijnboompitten.
Vorige Veldsalade kumquats
Volgende Dafnes Spinaziesalade
Print
1860 Beoordeel dit recept:
Nog geen beoordeling

Uw naam
Uw e-mail
Onderwerp
Geef uw bericht op ...
x

Zoeken

Filter