vruchtensap

Vruchtensap

met physalis & passiefruit> bekijk het recept
frambozensorbet

Frambozensorbet

met kokosmelk> bekijk het recept
passiefruitsalade

Groene salade

met passiefruitdressing> bekijk het recept
Mousse van rode bessen
Nagerecht 4 personen meer dan 60 minuten

Mousse van rode bessen

Deze mousse van rode bessen is een fluweelzacht en verfrissend toetje!

Ingredienten:

250 g rode bessen
3 eidooiers
70 g suiker
1 tl vanille-extract
200 ml slagroom

Lees meer over het product:

Rode bessen

Bereiding

  1. Was de bessen en doe ze in een (kook)pan. Voeg wat water toe en breng aan de kook. Plet de bessen met een vork of lepel tijdens het koken. Wanneer het kookt, laat nog een paar minuten doorkoken. Zeef het mengsel om zaadjes en velletjes te verwijderen.
  2. Klop de eidooiers met de suiker en vanille. Voeg de rode bessensaus en kook 10 minuten op laag vuur, onder voortdurend roeren. Als het dik genoeg geworden is, van het vuur afhalen en laten afkoelen.
  3. Klop de slagroom en mix met het rode bessenmengsel. Doe de mousse in glazen en zet in de koelkast voor minimaal 2 uur. Serveer de glazen gegarneerd met slagroom en rode bessen.
Vorige Frambozensorbet
Volgende Smoothie van rode bessen
Print
398 Beoordeel dit recept:
Nog geen beoordeling

Uw naam
Uw e-mail
Onderwerp
Geef uw bericht op ...
x

Zoeken

Filter