vijgencrumble

Vijgencrumble

met pecannoten> bekijk het recept
sesamkip

Healthy bowl

met vijgen> bekijk het recept
smoothie

Vijgensmoothie

met kokos> bekijk het recept
Panna Cotta
Nagerecht 6 personen meer dan 60 minuten

Panna Cotta

met passiefruit

Ons Discovered passiefruit smaakt heerlijk in desserts. Dit recept voor panna cotta met passiefruit is een aanrader voor een feestelijk diner!

Ingredienten:

6 blaadjes gelatine
9 passievruchten
2 eetlepels bruine suiker
100 g suiker
1 vanillestokje
100 ml melk
500 ml slagroom

Lees meer over het product:

Passiefruit

Bereiding

  1. Week de gelatine 10 minuten in koud water, doe 1 blaadje apart in een kommetje. Splijt het vanillestokje en schraap de zaadjes eruit.
  2. Snijd het passiefruit door de helft en lepel ze uit. Doe de passievruchtenmoes in een pannetje en breng aan de kook. Laat 2 minuten doorkoken. Haal tweederde van de moes eruit en duw dit door een  fijne zeef op een aparte schaal.  Zet apart.
  3. Roer de bruine suiker door de rest van de moes in het pannetje en laat nog even doorkoken. Los het ene gelatineblaadje op in het hete mengsel. Verdeel dit mengsel over 6 schaaltjes. Zet de schaaltjes in de koelkast.
  4. Breng nu de suiker, vanille, melk en slagroom aan de kook. Roer de gezeefde passiefruitmoes erdoorheen en laat 4 minuten zachtjes doorkoken. Knijp de rest van de gelatine uit en los op in het hete roommengsel. Giet het hele mengsel door een zeef en laat afkoelen. Het moet koud genoeg om de passefruitgelei in de schaaltjes niet te laten smelten.
  5. Verdeel nu het roommengsel over de 6 schaaltjes en zet alles minimaal 3 uur in de koelkast. Kort voor het serveren de panna cotta uit de schaaltjes op mooie bordjes storten.
Vorige Papaya sorbetijs
Volgende Exotische minipavlova's
Print
4337 Beoordeel dit recept:
Nog geen beoordeling

Uw naam
Uw e-mail
Onderwerp
Geef uw bericht op ...
x

Zoeken

Filter