vijgencrumble

Vijgencrumble

met pecannoten> bekijk het recept
sesamkip

Healthy bowl

met vijgen> bekijk het recept
smoothie

Vijgensmoothie

met kokos> bekijk het recept
Pannenkoekjes met passiefruit karamelsaus
Ontbijtgerecht 2 personen 10-20 minuten *

Pannenkoekjes met passiefruit karamelsaus

van Mathijs Vrieze

TV-kok Mathijs Vrieze maakte speciaal voor ons deze heerlijke bananenpannenkoekjes met passievruchtenkaramelsaus. Om te smullen!

Ingredienten:

4 passievruchten
2 eetl. honing
100 gram roomboter
snufje grof zeezout

Voor de pannenkoekjes:
4 bananen
2 eieren
4 eetl. bloem
snufje kaneel (of koekkruiden)

Lees meer over het product:

Passiefruit

Bereiding

  1. Lepel het vruchtvlees uit de passievruchten. Verwarm in een steelpannetje met de honing, boter en een snufje zeezout. Laat de passiefruit karamelsaus zachtjes koken zodat je een mooie donkergele karamelsaus krijgt.
  2. Prak de bananen met een vork fijn. Meng hier de eieren, bloem en kaneel doorheen. Verdeel het dikke beslag in kleine porties. Bak de Amerikaanse pannenkoekjes in een beboterde koekenpan op gematigd vuur ongeveer 2 minuten. Keer om en bak de andere kant nog 1 minuut tot ze gaar zijn.
  3. Serveer de warme Amerikaanse pannenkoekjes warm direct uit de pan. Snijd er nog wat plakjes banaan bij en bestuif met een beetje kaneel. Schenk er de passiefruit karamelsaus overheen. Eet smakelijk!

Bekijk ook de video van Mathijs!

Vorige Gebakken sugarsnaps met honing en hazelnoten
Volgende Zoete schuimomelet
Print
2889 Beoordeel dit recept:
Nog geen beoordeling

Uw naam
Uw e-mail
Onderwerp
Geef uw bericht op ...
x

Zoeken

Filter