kipcurry

Kipcurry

met papaya> bekijk het recept
papayataart

Papayataart

met kokosvulling> bekijk het recept
vijgencrumble

Vijgencrumble

met pecannoten> bekijk het recept
Parelhoen van Mathijs Vrieze
Hoofdgerecht 4 personen 30-40 minuten ***

Parelhoen van Mathijs Vrieze

met zoete aardappelpuree en asperges

TV-kok Mathijs Vrieze maakte speciaal voor ons dit heerlijke gerecht voor een exotisch Kerstdiner: Parelhoen met zoete aardappelpuree en groene aspergetips. Geniet ervan!

Bekijk ook de video onder de bereiding!

Mathijs:”De smaak en structuur van parelhoenfilet is vergelijkbaar met kipfilet. Erg leuk tijdens een feestelijk diner. De huid van de parelhoen is het lekkerst als die krokant gebakken is. Door hem langzaam verder te garen in de oven, blijft hij lekker mals en sappig. De zoete aardappelpuree is zó lekker in combinatie met crème fraiche, grove mosterd en krokante salie. Zoete aardappel bevat veel betacaroteen, ook wel bekend als provitamine A.”

Ingredienten:

4 parelhoenfilets
1 kilo zoete aardappelen
1 eetl. crème fraiche
1 eetl. grove mosterd
verse salie
100 gram ontbijtspek
800 gram groene aspergetips
2 teentjes knoflook
1 citroen
150 gram gemengde paddenstoelen
klontje roomboter
1 glas rode wijn
1 theel. bouillonpoeder

Lees meer over het product:

Zoete aardappel
Groene asperges

Bereiding

  1. Schil de zoete aardappelen en snijd in blokjes. Zet een pan op het vuur en giet deze voor driekwart vol met kokend water uit de waterkoker. Kook de zoete aardappelblokjes in ongeveer 15 a 20 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitdampen.
  2. Snijd de parelhoenfilets netjes van het bot af. Bak de filets in een koekenpan op hoog voor en een beetje boter rondom aan. Bak aan beide kanten goudbruin en zet daarna het vuur uit. Haal de parelhoen uit de pan en leg op een bakplaat met bakpapier. Snijd het rauwe vlees rondom de botjes af en hak het vlees fijn. Dit gebruik je straks voor in de jus.
  3. Verwarm de oven voor op 165 graden. Leg naast de parelhoenfilets per persoon 2 plakjes spek. Pluk de blaadjes salie van de takjes af en meng met ene lepel met een beetje olijfolie. Verdeel de blaadjes salie over de bakplaat. Bak voor 20 minuten in de heteluchtoven.
  4. Bak in de koekenpan in de braadjus van de parelhoen de gesneden paddenstoelen. Voeg ook het fijngehakte parelhoenvlees (van de botjes) toe ne bak lekker mee. Voeg een flinke scheut rode wijn en wat bouillonpoeder toe. Kook de wijn in tot een mooie jus. Voeg een klontje boter toe en breng op smaak met zout en peper. Giet over in een steelpannetje. Maak de koekenpan schoon.
  5. Snijd van de onderkant van de groene aspergetips een centimeter af. Verhit in de koekenpan een beetje olie of boter en bak hierin op hoog vuur de asperges goudbruin. Snijd de knoflook in stukjes en rasp een stukje van de gele citroenschil. Bak mee en voeg een snufje zout en peper toe naar smaak.<
  6. Stamp de zoete aardappelpuree fijn en breng op smaak met een snufje zout en peper, grove mosterd en crème fraiche. Roer door elkaar en proef. Garneer met krokante blaadjes sali. Snijd de parelhoen in tranches en serveer op de groene asperges met krokant spek en de paddenstoelen- rode wijnsaus.

Bekijk ook de video van Mathijs!

Vorige Chocolademousse van Mathijs
Volgende Flespompoensoep van Mathijs
Print
1871 Beoordeel dit recept:
Nog geen beoordeling

Uw naam
Uw e-mail
Onderwerp
Geef uw bericht op ...
x

Zoeken

Filter