fruitsalade

Italiaanse Fruitsalade

met vijgen & aardbeien> bekijk het recept
flespompoensoep

Flespompoensoep

met kokosmelk> bekijk het recept
zoeteaardappel

zoete aardappel

uit de oven> bekijk het recept
Plaattaart met bramen
Taarten 10 personen & meer meer dan 60 minuten **

Plaattaart met bramen

Een heerlijke plaattaart met kruimeldeeg en verse bramen.

Ingredienten:

Bodem en topping:
Sap van 2 citroenen
350 gr suiker
450 gr bloem

¼ theelepel zout

350 gr ongezouten boter

Bramenvulling:

4 grote eieren

450 gr suiker

250 gr zure room

100 gr bloem

Snufje zout

600 gr verse bramen

Lees meer over het product:

Bramen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Vet een vierkante bakvorm in met boter.
  2. Meng de suiker en citroensap in een kleine kom. Gebruik je vingers om het sap in de suiker te wrijven, tot al de suiker vochtig is. Doe de citroensuiker met de bloem en het zout in de kom van de keukenmachine. Gebruik de pulse-knop een aantal keren om te mengen. Voeg nu de boter toe en meng totdat alle stukjes boter niet groter meer zijn dan erwten.
  3. Bewaar 1/3 van het kruimeldeeg voor de topping in de koelkast tot je het nodig hebt. Bekleed met de rest van het deeg de bakvorm. Bak de bodem tot deze goudbruin is, ongeveer 15 tot 20 minuten. Laat 10 minuten afkoelen terwijl je de vulling klaarmaakt.
  4. Klop de eieren in een grote kom. Klop de suiker, zure room, bloem en zout erdoor tot alles goed gemengd is. Roer voorzichtig de bramen erdoor. Verdeel het mengsel over de bodem. Zorg ervoor dat de bramen goed verdeeld worden en niet boven op elkaar liggen.
  5. Verdeel nu de rest van het kruimeldeeg uit de koelkast over de vulling. Bak tot de bovenkant lichtbruin is, ongeveer 45 tot 55 minuten. Laat minimaal 1 uur afkoelen voor het snijden.
Vorige Bramenmuffins
Volgende Vruchtensap
Print
2302 Beoordeel dit recept:
5.0

Uw naam
Uw e-mail
Onderwerp
Geef uw bericht op ...
x

Zoeken

Filter