dinnerbowl

Dinnerbowl

met zoete aardappel en granaatappel> bekijk het recept
sesamkip

Sesamkip

met groene asperges en sugarsnaps> bekijk het recept
Dafne

Dafnes flespompoensoep

met kokosmelk & avocado> bekijk het recept
Poppyseedcake
Gebak & koekjes 10 personen & meer meer dan 60 minuten **

Poppyseedcake

met pomelo-limoentopping

Een zomerse cake met citroen en maanzaad van NON-popup met een heerlijke topping met limoen en pomelo.

Ingredienten:

200 g zachte roomboter
200 g kristalsuiker
4 eieren
1 el vanille suiker
1,5 limoen (rasp en sap)
200 g zelfrijzendbakmeel
3 el maanzaad

Topping
1 limoen (sap)
0,5 pomelo (sap)
8 el poedersuiker

Lees meer over het product:

Pomelo Limoen

Bereiding

  1. Zet een cakeblik klaar met bakpapier erin, en verwarm de oven voor op 175 graden. Rasp de limoenen en pers ze uit. Hou het sap van 1 limoen apart voor de topping.
  2. Mix nu de zachte roomboter met de kristalsuiker luchtig. Wanneer dit één geheel is, mogen de eieren worden toegevoegd en op een rustig tempo worden mee gemixt. Mix net zo lang totdat het een glad beslag is.
  3. Weeg ondertussen het zelfrijzend bakmeel en de vanillesuiker samen af, en voeg deze toe aan het ei-mengsel. Als laatste voeg je het limoensap, limoenrasp en de maanzaad toe. Stort je beslag nu in het cakeblik, en bak de cake voor 45 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Controleer de gaarheid van de cake met een satéprikker. Als de cake gaar is, haal je de cake uit de oven en laat je hem afkoelen.
  5. Pel de pomelo en maak sap van een halve pomelo met een blender of een slowjuicer.
  6. Meng nu voor de topping het pomelosap, het limoensap en de poedersuiker. Stort deze pas over de cake als deze volledig is afgekoeld. Zet hem daarna nog even in de koelkast zodat de topping wat dikker wordt, een uur is lang genoeg. Daarna kun je het gelijk opdienen.
Vorige Zoete-aardappelschotel
Volgende Sweet Potato Bread
Print
804 Beoordeel dit recept:
Nog geen beoordeling

Uw naam
Uw e-mail
Onderwerp
Geef uw bericht op ...
x

Zoeken

Filter