vruchtensap

Vruchtensap

met physalis & passiefruit> bekijk het recept
frambozensorbet

Frambozensorbet

met kokosmelk> bekijk het recept
passiefruitsalade

Groene salade

met passiefruitdressing> bekijk het recept
Rambutansalade
Salade 2 personen 10-20 minuten *

Rambutansalade

van Mathijs Vrieze

De bijzondere zoete smaak van rambutan doet het erg goed in deze frisse salade. Je kunt hem serveren bij vele soorten gerechten.

Ingredienten:

10 rambutan vruchten
½ komkommer
½ limoen
1 eetl. Honing
1 eetl. Olie
stukje rode chilipeper
snufje zout en peper
verse koriander
kropsla

Lees meer over het product:

Rambutan

Bereiding

  1. Begin met het pellen van de rambutan wat na een paar keer oefenen steeds sneller gaat. Het makkelijkst gaat dit door er aan plakje bij de steelaanzet vanaf te snijden. Daarna snijd je met een scherp mes de vrucht in de lengte doormidden. Vervolgens kun je het vruchtvlees rondom de pit er afpellen. Het lichtbruine vliesje wat achterblijft is eetbaar.
  2. Doe de schoongemaakte rambutan in een mengkom. Snijd de komkommer en een stukje rode peper in dunne plakjes. Maak de salade aan met limoensap, honing, olijfolie en een snufje zout en peper. Meng door elkaar en proef de salade.
  3. Was de knapperige kropsla in ruim koud water en laat goed uitlekken. Verdeel de salade inclusief dressing over de bladsla en garneer met blaadjes of gesneden verse koriander. Een heerlijke combinatie van zoet, zuur, zout en pittig.
Vorige Zoetzuurkip met rambutan
Volgende Warme vijgen uit de oven
Print
424 Beoordeel dit recept:
Nog geen beoordeling

Uw naam
Uw e-mail
Onderwerp
Geef uw bericht op ...
x

Zoeken

Filter