papayacurry

Kip curry

met papaya> bekijk het recept
mangosalade

Mangosalade

met groene aspergelinten> bekijk het recept
Dafne

Dafnes flespompoensoep

met kokosmelk & avocado> bekijk het recept
Rambutantaart
Gebak & koekjes 10 personen & meer meer dan 60 minuten ***

Rambutantaart

met gembercreme

Deze prachtige rambutantaart met een vulling van gembercrème smaakt net zo spectaculair als hij er uitziet! Met deze tropische verrassing serveer je je gasten een unieke taart!

Ingredienten:

Voor de bodem:
150 g koude boter
300 g bloem
2 eieren, geklutst
100 g suiker
snufje zout

Voor de vulling:
4 blaadjes gelatine
2,5 dl melk
50 gr suiker
25 gr geraspte gember
1/2 dl slagroom
30-40 rambutans
abrikozenjam

2 tl water

Blindbakvulling (bijvoorbeeld gedroogde bonen, spliterwten of rijst)

Lees meer over het product:

Rambutan Gember

Bereiding

  1. Meng de bloem met de suiker en het zout. Wrijf er met je de toppen van je vingers de klontjes boter door. Dit zorgt voor een korrelige structuur en voorkomt smelten van de boter. Meng de “kruimels” met de los geklopte eieren. Kneed het deeg in zo min mogelijk tijd tot een egale massa, verpak het in vershoudfolie en laat minstens 1 á 2 uur rusten in de koelkast, langer mag altijd.
  2. Verwarm ondertussen je oven op 180 graden. Rol het deeg uit op een dun met bloem bestoven werkvlak tot een ronde lap. Vul de taartvorm met het deeg, bedek met bakpapier en de blindbakvulling en bak de bodem in 20-25 minuten blind. Laat afkoelen, terwijl je met de vulling begint.
  3. Meng de gelatine in 3 el koud water en laat het 10 minuten weken. Breng de melk met de suiker en de gember aan de kook. Laat het 1 minuut doorkoken, neem de pan van het vuur en los de gelatine erin op. Laat de massa afkoelen en zodra het dik begint te worden klop je de slagroom stijf en roer je het mengsel  erdoorheen. Laat even afkoelen.
  4. Vul de bodem met de vulling.
  5. Pel nu alle rambutans. Leg nu alle rambutans mooi op de vulling. Begin aan de buitenkant en werk zo naar binnen toe.
  6. Warm de abrikozenjam met het water op in een pannetje. Goed doorroeren, niet laten koken. Besmeer vervolgens de vruchten op de taart met het jammengsel. Zo gaat de taart mooi glanzen.
Vorige Eiersalade
Volgende Papayataart
Print
3956 Beoordeel dit recept:
4.8

Uw naam
Uw e-mail
Onderwerp
Geef uw bericht op ...
x

Zoeken

Filter