nl-NLen-USde-DE
Risotto met flespompoen
Hoofdgerecht 2 personen 50-60 minuten **

Risotto met flespompoen

van Dafne likes

Sanne maakte deze heerlijke risotto mét oranje flespompoen om een basis te leggen voor het kijken naar Dafne in actie op het WK in Londen.

Ingredienten:

½ flespompoen
4 takjes verse tijm
200 gram kastanjechampignons
1 ui
2 tenen knoflook
200 gram risottorijst
1 glas witte wijn (naar smaak)
700ml groentebouillon (dat is ruim voldoende)
40 gram geraspte parmezaanse kaas
Olijfolie
peper en zout

Toppings:
rucola
geitenkaas
walnoten

Lees meer over het product:

Flespompoen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de pompoen in halve maantjes van ongeveer 1cm dik. Verdeel de pompoen over een ovenschaal. Voeg 2 el olijfolie, 3 takjes verse tijm en wat zout en peper toe. Zet 30 minuten in de oven. Prik even om te checken of de pompoen zacht is. Zet anders nog wat langer in de oven.

Warm de groentebouillon op. Snipper de ui. Bak de ui 3 minuten in een eetlepel olie. Voeg dan de knoflook toe en bak nog even mee. Bak dan de rijst even mee. Voeg een glas witte wijn toe en roer tot deze is opgenomen door de rijst. Vervolgens voeg je steeds een grote lepel bouillon toe. Roer tot deze is opgenomen. Ga zo door tot de rijst zacht is.

Snij ondertussen de champignons in plakjes. Bak deze in een aparte pan met wat olijfolie en de rest van de tijm. Voeg deze toe aan de risotto. Rasp de kaas en meng de helft door de risotto.

Verdeel de pompoen en de toppings over de risotto.
Vorig recept Mexicaanse flespompoen
Volgend recept Salade met gepofte zoete aardappel
Print
428 Beoordeel dit recept:
Nog geen beoordeling

Uw naam
Uw e-mail
Onderwerp
Geef uw bericht op ...
x

Zoeken

Filter