mangosalade

Mangosalade

met groene aspergelinten> bekijk het recept
pannenkoekjes

Pannenkoekjes

van zoete aardappel> bekijk het recept
Dafne

Dafnes flespompoensoep

met kokosmelk & avocado> bekijk het recept
Sesamkip uit de wok
Hoofdgerecht 4 personen 20-30 minuten *

Sesamkip uit de wok

met groene asperges en sugar snaps

Dit Oosterse wokgerecht met kip en groene groenten is snel gemaakt. Ideaal om snel een verse, gezonde en smakelijk maaltijd op tafel te kunnen zetten.

Ingredienten:

2 kipfilets
150 gram sugar snaps
150 gr groene asperges
50 ml kippenbouillon
50 ml sojasaus
1 eetlepel rijstwijnazijn (mirin)
2 eetlepels sesamolie
1 theelepel chilivlokken
handjevol sesamzaadjes
peper en zout naar smaak

Lees meer over het product:

Groene asperges
Sugarsnaps

Bereiding

  1. Verwijder de uiteindes van de sugar snaps en indien nodig de draad die dwars over de sugar snap loopt.
  2. Snijd de kipfilet in blokjes.
  3. Meng de kippenbouillon, sojasaus, rijstwijnazijn, sesamolie en chilivlokken in een kom tot een woksaus.
  4. Verhit de wok tot deze gaat roken, schenk er dan een scheut neutrale olie bij. Bak eerst de kip enkele minuten tot deze begint te kleuren.
  5. Voeg dan de sugar snaps en de groene asperges toe. Bak het geheel ongeveer 5 minuten op hoog vuur.
  6. Rooster de sesamzaadjes in een kleine bakpan, voeg hier geen olie of boter aan toe. Let goed op, want de zaadjes verbranden snel.
  7. Schenk dan de woksaus bij de groenten en kip. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Maak af met de geroosterde sesamzaadjes.


Tip:
Eet dit wokgerecht met rijst of je favoriete noedels.
Vorige Hollands zoete-aardappelstamppotje
Volgende Groene pestosalade
Print
116 Beoordeel dit recept:
Nog geen beoordeling

Uw naam
Uw e-mail
Onderwerp
Geef uw bericht op ...
x

Zoeken

Filter