sorbet

Sorbet

van frambozen> bekijk het recept
mangosalade

mangosalade

met groene aspergelinten> bekijk het recept
fruitsalade

Italiaanse Fruitsalade

met vijgen & aardbeien> bekijk het recept
Soep van paarse zoete aardappel
Soepen 6 personen 40-50 minuten **

Soep van paarse zoete aardappel

Kende jij de paarse zoete aardappel al? NON pop-up maakte er een heerlijke soep van waarbij de kleur van deze aardappel de hoofdrol speelt.

Ingredienten:

2 rode uien
Scheut olijfolie
4 stuks paarse zoete aardappel
1 el Italiaanse kruiden
1 appel
1 granaatappel
Yoghurt (decoratie) naar smaak
Peper en zout naar smaak
Bouillon naar smaak
Munt

Lees meer over het product:

Zoete aardappel

Bereiding

  1. Haal de granaatappelpitjes uit de vrucht en zet apart. Was de zoete aardappel en snijd in blokjes van ongeveer 4 cm. Dit mag uiteraard gewoon grof gesneden worden, maar het is fijn als de blokjes ongeveer even groot zijn. Snijd ook de appel in blokjes.
  2. Snijd de rode ui in blokjes en fruit in de olijfolie, voeg hier ook de versgemalen peper aan toe. Zout liever pas helemaal aan het einde toevoegen, wanneer de bouillon ook al is toegevoegd aan de soep.
  3. Bak nu de blokjes aardappel ook mee voor een paar minuten, en schep regelmatig om. Voeg daarna de blokjes appel toe, 1,5 liter water en de bouillon. Laat dit geheel op midden hoog vuur een half uurtje doorkoken, zodat de aardappel helemaal zacht is geworden.
  4. Zet het vuur uit, voeg de Italiaanse kruiden en de helft van de granaatappelpitjes toe. Pureer het geheel tot een gladde soep, en proef of de smaak naar wens is. Het kan zijn dat je het iets frisser zou willen hebben, alleen houd in je achterhoofd dat er ook nog yoghurt als garnering in geserveerd wordt.
  5. Serveer de soep in kommen, en schep in elke kom een lepel yoghurt. Het is mooi als je de yoghurt nog een beetje door de soep heen ziet. Top hierop dan met de overige granaatappelpitjes, en eventueel een topje munt.
Vorige Carpaccio van sharonfruit
Volgende Gegratineerde haricots verts
Print
1515 Beoordeel dit recept:
Nog geen beoordeling

Uw naam
Uw e-mail
Onderwerp
Geef uw bericht op ...
x

Zoeken

Filter