vruchtensap

Vruchtensap

met physalis & passiefruit> bekijk het recept
frambozensorbet

Frambozensorbet

met kokosmelk> bekijk het recept
passiefruitsalade

Groene salade

met passiefruitdressing> bekijk het recept
Sorbetijs
Nagerecht 4 personen 10-20 minuten **

Sorbetijs

met gember en carambola

Sorbetijs geserveerd met een gemberstroop en verse carambolaschijfjes.

Ingredienten:

250ml water
215g (1 cup) basterdsuiker
4 kaffir limoenblaadjes, fingesnipperd
3 cm gember, geschild, dun gesneden
1 stengel citroengras, in vieren gesneden (in de lengterichting)
4 carambola, in dunne schijfjes gesneden
Citroensorbetijs, klaar om te serveren

Lees meer over het product:

Carambola
Gember

Bereiding

  1. Doe het water en de suiker in een sauspan op laag vuur. Laat 5 minuten doorkoken, constant roeren tot de suiker opgelost is.
  2. Verhoog het vuur en breng aan de kook. Voeg de limoenblaadjes, de gember en de citroengras toe. Laat sudderen voor 5 minuten tot de stroop dikker wordt. Zet 15 minuten opzij om af te koelen.
  3. Verdeel de carambolaschijfjes en het sorbetijs over een aantal kommen. Sprenkel de stroop erover en serveer meteen.
Vorige Gemberkoekjes
Volgende Taartjes
Print
5981 Beoordeel dit recept:
Nog geen beoordeling

Uw naam
Uw e-mail
Onderwerp
Geef uw bericht op ...
x

Zoeken

Filter