mangosalade

Mangosalade

met groene aspergelinten> bekijk het recept
pannenkoekjes

Pannenkoekjes

van zoete aardappel> bekijk het recept
Dafne

Dafnes flespompoensoep

met kokosmelk & avocado> bekijk het recept
Sweet potato turkey hash
Hoofdgerecht 4 personen 30-40 minuten **

Sweet potato turkey hash

van boer Regan uit de VS

Hash is een typisch Amerikaans aardappelgerecht, vaak gemaakt met geraspte aardappel ,restjes vlees en groenten. Deze variant is met zoete aardappelblokjes.  Amerikanen eten dit vaak als ontbijt, lunch- of avondmaaltijd. Het is een favoriet van onze boer Regan!

Ingredienten:

1 grote zoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden
1 el boter
2 el olijfolie
1 rode ui, gesnipperd
1 rode paprika, in stukjes gesneden
500 g kalkoenfilet
zout en peper
4 grote eieren
1 el bieslook
1 el peterselie

Lees meer over het product:

Zoete aardappel

Bereiding

  1. Doe de zoete aardappelblokjes in een pan. Voeg voldoende water toe, zodat de blokjes onder water staan. Breng aan de kook en laat 3 tot 4 minuten koken tot ze net gaar zijn. Giet af en zet opzij.
  2. Verhit de boter en 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan op gemiddelde warmte. Voeg de ui en de paprika en bak lichtbruin, ongeveer 5 minuten.
  3. Voeg de zoete aardappelblokjes toe. Bak het geheel ongeveer 6 tot 7 minuten, tot de blokjes knapperig zijn. Voeg de resterende olijfolie toe en de kalkoenfilet. Voeg zout en peper naar smaak toe en bak ongeveer 2 minuten.
  4. Maak 4 gaten in het mengsel en breek een ei in elk gat. Draai de warmte laag en laat 5 minuten koken tot de eieren gaar zijn. Strooi de bieslook en peterselie over het gerecht en serveer meteen.
Vorige Dulce de higos
Volgende Passiefruitmousse
Print
3023 Beoordeel dit recept:
5.0

Uw naam
Uw e-mail
Onderwerp
Geef uw bericht op ...
x

Zoeken

Filter