vruchtensap

Vruchtensap

met physalis & passiefruit> bekijk het recept
frambozensorbet

Frambozensorbet

met kokosmelk> bekijk het recept
passiefruitsalade

Groene salade

met passiefruitdressing> bekijk het recept
Toast met kumquats
Lunchgerecht 2 personen 5-10 minuten *

Toast met kumquats

en roomkaas van Mathijs

Een verrassend lunchgerecht van TV-kok Mathijs Vrieze met toast, roomkaas én kumquats. Een bijzondere romige combinatie met zoete, zure, bittere en kruidige smaken.

Ingredienten:

4 sneetjes volkorenbrood
25 gram roomboter
150 gram roomkaas (tuinkruiden)
1 bakje kumquats
2 eetl. honing
2 handjes pistachenoten
half bakje tuinkers

Lees meer over het product:

Kumquats

Bereiding

  1. Besmeer de boterhammen aan beide kanten met een dun laagje roomboter. Rooster ze in een koekenpan of broodrooster krokant.
  2. Kumquats zijn kleine dwerg-sinaasappeltjes waarvan je de schil ook kunt eten. Was ze even voordat je ze gaat snijden. Snijd ze in dunne plakjes. De uiteinden die houd je apart evenals de eventuele pitjes zie je tegenkomt. De smaak is bitterzoet en de vruchten bevatten veel vitaminnen C en kalium. Dop de pistachenoten en knip de tuinkers.
  3. Besmeer de boterhammen met een laagje roomkaas. Beleg de toast met plakjes kumquat en schenk er wat honing overheen. Garneer met de pistachenoten, tuinkers en grof gemalen peper.

Bekijk ook de video van Mathijs!

Vorige Avocado met ei
Volgende Veldsalade kumquats
Print
2207 Beoordeel dit recept:
Nog geen beoordeling

Uw naam
Uw e-mail
Onderwerp
Geef uw bericht op ...
x

Zoeken

Filter