mangosalade

Mangosalade

met aspergelinten> bekijk het recept
avotoast

Eiersalade

met avocado> bekijk het recept
passiefruitsalade

Groene salade

met passiefruitdressing> bekijk het recept
Veldsalade kumquats
Salade 2 personen 10-20 minuten *

Veldsalade kumquats

met avocado en sesam

Deze maaltijdsalade van Mathijs Vrieze is heel makkelijk te maken. De kumquats geven een bitterzoete smaak. Samen met de romige gebakken avocado met sesam een heerlijke combinatie.

Ingredienten:

200 gr veldsla
1 komkommer
1 bakje kumquats
1 avocado
1 ei
2 el sesamzaad
2 el olijfolie
1 limoen

Lees meer over het product:

Kumquats
Avocado

Bereiding

  1. Kumquats zijn kleine dwerg-sinaasappeltjes waarvan je de schil ook kunt eten. Was ze even voordat je ze gaat snijden. Snijd ze in dunne plakjes. De uiteinden die houd je apart evenals de eventuele pitjes zie je tegenkomt. De smaak is bitterzoet en de vruchten bevatten veel vitamine C en kalium.
  2. Halveer de avocado en verwijder de pit. Snijd de avocado in 8 partjes. Pel daarna de schil er vanaf. Kluts een ei en haal de avocado hier doorheen en leg de avocado partjes met de bolle kant op een bord. Bestrooi met sesamzaad. Bak de partjes avocado in een koekenpan in een scheutje olijfolie op gematigd vuur goudbruin.
  3. Maak de dressing van 2 eetl. olijfolie en het sap van de limoen. Breng op smaak met zout en peper. Maak van komkommer dunne repen door ze te snijden, of gebruik een spirelli zodat je lange slierten krijgt. Loop de veldsla nog even na en verdeel over de borden .Meng de dressing door de kumquats en komkommer en verdeel over de sla. Garneer de salade met gebakken sesam-avocado.

Bekijk ook de video van Mathijs!

Vorige Toast met kumquats
Volgende Modern stamppotje
Print
4821 Beoordeel dit recept:
Nog geen beoordeling

Uw naam
Uw e-mail
Onderwerp
Geef uw bericht op ...
x

Zoeken

Filter