fruitsalade

Italiaanse Fruitsalade

met vijgen & aardbeien> bekijk het recept
flespompoensoep

Flespompoensoep

met kokosmelk> bekijk het recept
zoeteaardappel

zoete aardappel

uit de oven> bekijk het recept
Wentelteefjes
Ontbijtgerecht 2 personen 5-10 minuten **

Wentelteefjes

met warme blauwe bessen

Vroeger werden wentelteefjes gemaakt van oud brood en zo kregen kliekjes een tweede leven. Deze wentelteefjes zijn gemaakt van volkorenbrood. Heerlijk in combinatie met de warme blauwe bessen en passiefruit-yoghurt.

Ingredienten:

2 (oude) volkoren boterhammen
1 ei
75 ml melk
stukje verse gember (1 eetl.)
1 theel. kaneel
150 gram blauwe bessen
1 eetl. honing
verse tijm
1 eetl. pijnboompitten
150 ml yoghurt
2 passievruchten (optioneel)
roomboter

Lees meer over het product:

Blauwe bessen

Bereiding

  1. Begin met het kluten van het ei met de melk. Breng op smaak met een snuf kaneel en verse geraspte gember. Je hebt ongeveer 1 eetlepel gember nodig. Kluts door elkaar.
  2. Rooster de pijnboompitten in de koekenpan goudbruin en haal eruit.
  3. Smelt een klontje roomboter in de pan.
  4. Snijd de boterhammen diagonaal doormidden. Wentel de volkoren boterhammen door het beslagje, laat iets uitlekken en bak vervolgens in de koekenpan op middelhoog vuur. Keer ze regelmatig totdat ze goudbruin en krokant gebakken zijn. Haal uit de pan.
  5. Bak heel kort de verse blauwe bessen in de pan. Karamelliseer met een beetje honing en verse blaadjes tijm.
  6. Passiefruit-yoghurt maak je eenvoudig zelf door de passievruchten leeg te lepelen en door de yoghurt te roeren.
  7. Garneer de wentelteefjes met de yoghurt, blauwe bessen en pijnboompitten.
Vorige Frisse salade
Volgende Herfstsalade van Mathijs
Print
480 Beoordeel dit recept:
Nog geen beoordeling

Uw naam
Uw e-mail
Onderwerp
Geef uw bericht op ...
x

Zoeken

Filter