vruchtensap

Vruchtensap

met physalis & passiefruit> bekijk het recept
frambozensorbet

Frambozensorbet

met kokosmelk> bekijk het recept
passiefruitsalade

Groene salade

met passiefruitdressing> bekijk het recept
Zalm in rode biet
Hoofdgerecht 4 personen meer dan 60 minuten **

Zalm in rode biet

Met granaatappel en gember

Dit gerecht is met zijn prachtige kleur een goed onderdeel voor tijdens het hoofdgerecht van je Kerstdiner. Bijvoorbeeld samen met wat krieltjes en asperges.

Ingredienten:

2 moten zalm
1 liter rode bietensap
3 cm verse gember
1 granaatappel

Lees meer over het product:

Gember
Granaatappel

Bereiding

LET OP: De bereiding van dit gerecht begint minimaal 24 uur voordat je het wil serveren!

  1. Leg de rauwe zalmmoten in een ovenschaal samen met rode bietensap en rasp hierover ook de gember. Het liefst heb je de hele zalmmoot onder staan in het sap, zodat de hele zalmmoot aan de buitenkant een paarse rand krijgt.
  2. Na 24 uur marineren kun je de zalm zo in de oven (175 graden) schuiven voor ongeveer een kwartier, maar dit is erg afhankelijk van de grootte van de zalm en de kracht van je oven.
  3. De zalm is gaar als deze echt een beetje die pastel-oranje kleur heeft gekregen. Het leuke is dat de paarse kleur aan de buitenkant nu ook veel meer opvalt!
  4. Strooi de pitjes uit de granaatappel over de zalm en serveer direct
Vorige Flespompoengratin
Volgende Witte zoete aardappel uit de oven
Print
2028 Beoordeel dit recept:
Nog geen beoordeling

Uw naam
Uw e-mail
Onderwerp
Geef uw bericht op ...
x

Zoeken

Filter