BBQ

Zoete aardappel

van de barbecue> bekijk het recept
mangosalade

Mangosalade

met aspergelinten> bekijk het recept
passiefruitsalade

Groene salade

met passiefruitdressing> bekijk het recept
Zoete aardappel van de BBQ
Hoofdgerecht 2 personen 30-40 minuten **

Zoete aardappel van de BBQ

met couscoussalade

Probeer dit heerlijke barbecuerecept van Mathijs Vrieze: Zoete aardappel van de BBQ met couscoussalade. Een topcombinatie!

Ingredienten:

2 zoete aardappelen
120 gram (volkoren)couscous
2 theel. specerijenmix ras el hanout
1 rode paprika
2 eetl. rozijnen
1 kleine rode ui
scheutje olijfolie en azijn
4 eetl. vegan kokos ‘yoghurt’
verse tuinkers
2 teentjes knoflook

Lees meer over het product:

Zoete aardappel

Bereiding

  1. Begin met het koken van de zoete aardappel, dan is ie al zacht en gaar voordat ie op de barbecue gaat. De kooktijd bedraagt ongeveer 15 a 20 minuten. Haal de zoete aardappelen uit het water en laat uitdampen.
  2. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd intussen de rode ui en rode paprika in kleine blokjes. Breng de couscoussalade op smaak. Voeg de rozijnen, paprika, ui, specerijenmix en een scheutje olijfolie en azijn toe.
  3. Maak de frisse dip. Meng de vegan kokos ‘yoghurt’ met fijngehakte knoflook, zout en peper.
  4. Prik de zoete aardappelen een aantal keer in met een vork en besmeer ze rondom met een beetje olijfolie. Grill op de barbecue en keer ze een aantal keer om.
  5. Serveer het gerecht door de zoete aardappelen open te snijden en te vullen met de frisse dip. Bestrooi met grof gemalen peper en verse tuinkers.
Vorige Zalmstoofpotje met sugarsnaps
Volgende BBQ salade van Mathijs
Print
313 Beoordeel dit recept:
Nog geen beoordeling

Uw naam
Uw e-mail
Onderwerp
Geef uw bericht op ...
x

Zoeken

Filter