mangosalade

Mangosalade

met groene aspergelinten> bekijk het recept
pannenkoekjes

Pannenkoekjes

van zoete aardappel> bekijk het recept
Dafne

Dafnes flespompoensoep

met kokosmelk & avocado> bekijk het recept
Zoete-aardappelpuree
Hoofdgerecht 2 personen meer dan 60 minuten **

Zoete-aardappelpuree

met kip, quinoa en pomelo

Zet heerlijk en gezond comfort food op tafel met deze puree van zoete aardappel met geplukte kip, geroosterde lente-ui, gepofte quinoa en roze pomelo. Dit lijkt een ingewikkeld gerecht, maar is echt niet moeilijk om te maken.

Ingredienten:

2 zoete aardappelen
2 geroosterde/gegrilde kippenbouten
4 lente-uitjes
25 gr. gepofte quinoa
1 (pink) pomelo, in partjes
1 bakje verse bieslook
Olijfolie

Lees meer over het product:

Zoete aardappel
Pomelo

Bereiding

  1. Rooster of grill de kippenbouten goed gaar.
  2. Pak de zoete aardappelen in aluminiumfolie en pof ze 50 minuten in de oven op 200 graden.
  3. Snij ze als ze uit de oven komen doormidden en stamp of prak de binnenkant fijn met een scheutje olijfolie, peper en zout.
  4. Rooster de lente-ui in een hete pan en snij deze in stukken.
  5. Pluk het kippenvlees van de poten.
  6. Rooster de quinoa in een pan krokant met een beetje olijfolie en zeezout. Rooster in een hele hete pan de pomelo licht, zodat deze een beetje karamelliseert.
  7. Haal voorzichtig de zoete aardappel leeg en maak hiervan met een beetje olijfolie een puree.
  8. Doe de puree op het bord en leg daarop de lente-ui, pomelo en de kip. Strooi de gepofte quinoa erover. Snij de bieslook fijn en strooi dit naar smaak over het gerecht.



Dit is een recept van:
American Sweet Potato
Vorige Sharonfruit Trifle
Volgende Hollands zoete-aardappelstamppotje
Print
137 Beoordeel dit recept:
Nog geen beoordeling

Uw naam
Uw e-mail
Onderwerp
Geef uw bericht op ...
x

Zoeken

Filter