vruchtensap

Vruchtensap

met physalis & passiefruit> bekijk het recept
frambozensorbet

Frambozensorbet

met kokosmelk> bekijk het recept
passiefruitsalade

Groene salade

met passiefruitdressing> bekijk het recept
Zoete aardappelsoep
Soepen 4 personen 30-40 minuten **

Zoete aardappelsoep

met wortel, ui en paprika

Met dit recept maak je in een handomdraai een lekkere, zelfgemaakte  soep van zoete aardappel, wortel, ui en paprika.

Ingredienten:

1 zoete aardappel
2 wortelen
2 rode uien
1 rode paprika
3 tenen knoflook
1 el olijfolie
2 blokjes groentenbouillon
750 ml water
zout en peper naar smaak

Lees meer over het product:

Zoete aardappel

Bereiding

  1. Pel en snipper de uien en knoflook. Schil de zoete aardappel, schrap de wortels en ontdoe de paprika van de zaadlijsten. Snij alle groenten in stukjes.
  2. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en de knoflook 3 minuten op lage temperatuur. Voeg de zoete aardappel, wortel en paprika toe en bak 5 minuten op middelhoge temperatuur. Schep het mengsel af en toe om.
  3. Voeg het water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Doe een deksel op de pan en laat de soep afgedekt 20 minuten zachtjes koken. Af en toe roeren.
  4. Pureer de soep met de staafmixer. Proef en breng indien nodig op smaak met zout en peper.
  5. Schenk de soep in kommen. Garneer de soep eventueel met wat fijngehakte peterselie.
Vorige Zoete aardappel-miniburgers
Volgende Gemberthee
Print
3384 Beoordeel dit recept:
3.5

Uw naam
Uw e-mail
Onderwerp
Geef uw bericht op ...
x

Zoeken

Filter