Dafne

Dafnes flespompoensoep

met kokosmelk & avocado> bekijk het recept
Maistortilla

Dafnes maistortilla

met flespompoen & avocado> bekijk het recept
Mathijs

Mathijs' krokante zoete aardappel

met frisse dip> bekijk het recept
Zoete-aardappelspies
Bijgerecht 4 personen 10-20 minuten **

Zoete-aardappelspies

met limoen-tahin-honingsaus

Deze spies van zoete aardappel van TV-kok Mathijs Vrieze grill je in een handomdraai op de bbq. Extra lekker met de bijzondere sesam-limoensaus.

Ingredienten:

4 zoete aardappels
1 gele paprika
2 rode uien
1 limoen
2 eetl. Tahin
1 eetl. Honing
2 eetl. olie
1 eetl. sesam
verse koriander

Lees meer over het product:

zoete aardappel

Bereiding

  1. Breng een pan met water aan de kook. Halveer de zoete aardappelen in de lengte en kook deze in ca. 15 minuten gaar. Schep de zoete aardappelen uit de pan en laat ze uitdampen.
  2. Maak de rode uien en gele paprika schoon. Snijd de paprika in gelijke stukjes en de uien in 4 of 6 parten. Snijd de zoete aardappelen in gelijke stukken.
  3. Rijg om en om 3 stukken zoete aardappel aan een spies met daartussen een part ui en stukjes paprika. Besmeer met een kwastje en een beetje olie. Grill de spiesen op het rooster van de barbecue.
  4. Maak de dressing van 2 eetlepels tahin sesampasta. Roer hier 1 eetl. honing, 2 eetl. olie, limoensap, zout en peper en 2 eetl. water doorheen totdat je een lekker sausje hebt.
  5. Garneer de zoete aardappelspiesen met gehakte verse koriander en wat sesamzaad.

Bekijk ook de video van Mathijs!

Vorige BBQ salade van Mathijs
Volgende Aspergesalade
Print
283 Beoordeel dit recept:
Nog geen beoordeling

Uw naam
Uw e-mail
Onderwerp
Geef uw bericht op ...
x

Zoeken

Filter