vijgenquiche

Miniquiches

met vijgen> bekijk het recept
Mathijs

Feestelijke quiche

met zoete aardappel en groene asperges> bekijk het recept
Dafne

Dafnes flespompoensoep

met kokosmelk & avocado> bekijk het recept
Zoete schuimomelet
Ontbijtgerecht 4 personen 20-30 minuten **

Zoete schuimomelet

met papaya en amandelschaafsel

Deze zoete schuimomelet van TV-kok Mathijs Vrieze is een feest om te eten. Heerlijk gedecoreerd met zachte zoete papaya, amandelschaafsel, limoenrasp en munt. Het lijkt net een heel luchtige cake, maar dan gebakken in de oven en bereid zonder bloem.

Ingredienten:

6 eieren
100 gram kristalsuiker
1 papaya
1 limoen
verse munt
3 eetl. amandelschaafsel
1 eetl. poedersuiker

Lees meer over het product:

Papaya

Bereiding

  1. Splits de eieren zorgvuldig. Zorg dat er geen eidooier bij de eiwitten komt want anders kun je je eiwitten niet goed luchtig meer kloppen. Gebruik voor de eiwitten een vetvrije kom en garde, die kun je vetvrij maken met een beetje limoensap. Klop met behulp van de keukenmachine met de garde de eiwitten half op met de mixer. Voeg dan de helft van de suiker toe en klop daarna de eiwitten nog een minuut verder op de hoogste stand. Haal de luchtig geslagen eiwitten uit de kom.
  2. Klop nu de eidooiers luchtig in dezelfde kom met behulp van de keukenmachine. Halverwege voeg je de rest van de suiker toe. Klop net zo lang totdat de eidooiers bijna wit zijn. Hierna kun je de eiwitten en dooiers luchtig door elkaar spatelen.
  3. Bestrooi een rond bakblik van ca 30 cm doorsnede gelijkmatig met een dun laagje poedersuiker en de helft van het amandelschaafsel. Schep het ei-schuim in de bakvorm en bak af in de heteluchtoven op 160 graden in ongeveer 18 a 22 minuten.
  4. Schil de papaya rondom. Snijd in de lengte doormidden en schep met een lepel de zaadjes eruit. Snijd de papaya in kleine blokjes. Rooster het amandelschaafsel even kort in een koekenpan. Je kunt ze ook de laatste 5 minuten over de schuinomelet in de oven schrooien. Rasp een stukje van de groene schil van de limoen. Garneer met een snufje poedersuiker en wat blaadjes verse munt. Deze smaken passen zo goed bij de papaya, heerlijk!

Bekijk ook de video van Mathijs!

Vorige Brunchburger van Mathijs
Volgende Mini lentetaartjes van Dafne
Print
454 Beoordeel dit recept:
Nog geen beoordeling

Uw naam
Uw e-mail
Onderwerp
Geef uw bericht op ...
x

Zoeken

Filter